Tuinontwerp

Tuinontwerp

De eerste stap naar een nieuwe of vernieuwde tuin is het ontwerp. Bij het ontwerpen van een tuin is het van groot belang goed te luisteren naar de ideeën en wensen van de klant. Door middel van veelvuldig persoonlijk contact met de klant maakt Heijbers & Verkleij Hoveniers een tuinontwerp waarin de specifieke wensen van de klant zoveel mogelijk zijn verwerkt.

Het moet een tuin worden waarin de klant zich thuis voelt.

Beplantingsplan

Het maken van een goed doordacht beplantingsplan is een van de moeilijkste fasen bij de aanleg van een nieuwe tuin. Bij het maken van een beplantingsplan houden we rekening met diverse criteria. Denk bijvoorbeeld aan de omstandigheden van een standplaats, zoals grondsoort, ligging ten opzichte van de zon en waterhuishouding.

Daarnaast houden we rekening met de sfeer die de beplanting moet uitstralen. We selecteren planten op bloeiperiode, bloemkleur, bladkleur, afmetingen, vorm, hoogte en groeisnelheid. Het maken van een goed doordacht beplantingsplan is belangrijk, want beplanting maakt een tuin immers af en zorgt voor het sfeerbeeld dat de tuin moet uitstralen.