Struiken snoeien

Heeft u ook geen idee wanneer de struiken weer gesnoeid moeten worden? U bent niet de enige, het is een va de meest gestelde vragen aan een hovenier.

Als fervent liefhebber van een goed uitziende tuin zult u graag in staat willen zijn om deze vraag te kunnen beantwoorden. Een leek doet er echter goed aan om het denkwerk over te laten aan een hovenier. Of het tijd is om uw struiken te snoeien hangt onder andere af van jaargetij en het soort struik waar u mee te maken heeft. Heijbers & Verkleij Hoveniers informeert u over o.a. het belang van periodiek onderhoud van uw tuin en welke behandeling waar en wanneer benodigd is!

 

struiken snoeien heijbers

Struiken snoeien in het voorjaar of in de winter?

Dit hangt volledig af van de manier waarop de struik groeit.

Een struiksoort die veel voorkomt is de heester. Hieronder vallen diverse soorten, zoals de Ceanothus, Buddleja en de Perovskia. Dit zijn scheutbloeiers die men aan het eind van de winter dient te snoeien, wanneer deze uit gaan lopen. Bovendien zijn er twijg- en takbloeiers, die in de winter, lente of vroege zomer bloeien en direct daarna gesnoeid moeten worden. Daarnaast zijn er nog heesters met decoratieve bladen of bast die in het vroege voorjaar gesnoeid worden. De laatste groep, de groenblijvende heesters, moeten in het voorjaar gesnoed worden. Gezien het aantal soorten dat verschilt van groeipatroon is het echt van belang dat u deze op het juiste moment snoeit! Wij zien meteen aan uw struiken wanneer deze vragen om een onderhoudsbeurt. Heeft u geen zin of simpelweg geen tijd om aan het snoeien van uw tuin te beginnen? Wij nemen het u graag uit handen! Indien u wel over groene vingers beschikt, maar niet alles in uw tuin aan kan pakken bieden wij natuurlijk ook apart deelwerkzaamheden aan.

snoeien struiken heijbers