Groene schoolpleinen en kinderdagverblijven

Groene schoolpleinen

Een schoolplein kan veel meer zijn dan alléén een pauzeplaats. Het kan namelijk een groen schoolplein worden. Een soort buitenlokaal met kleine dieren, planten en bomen. De kinderen kunnen hier bovendien alles leren over de natuur zonder dat zij het schoolplein afgaan.

 

Kinderen in contact met de natuur

Door de verstedelijking is het van groot belang dat kinderen in contact kunnen blijven met de natuur. Een schoolplein waar jonge kinderen hun kennis en ervaring op doen in de natuur samen met hun vriendjes en vriendinnetjes. Op zoek gaan naar bijvoorbeeld lieveheersbeestjes, verstoppertje spelen achter de groene stuiken en bomen, ontdekken, zich verwonderen en heerlijk klimmen en klauteren midden in de mooie natuur.

Fonds 1818 draagt bij

Fonds 1818 is het fonds dat onder andere groene schoolpleinen stimuleert. Zij zorgen er bijvoorbeeld voor dat de groene schoolpleinen voor iedere school mogelijk gemaakt kunnen worden.

Heijbers & Verkleij Hoveniers realiseert

Heijbers & Verkleij Hoveniers heeft breeds tientallen groene buitenruimtes gerealiseerd op scholen en kinderdagverblijven. Het doel van dit ecologische schoolplein is dat de kinderen op een vrije manier in contact kunnen komen met de natuur en hier kunnen spelen met natuurlijke elementen. Het groene schoolplein geeft de kinderen namelijk elke dag kans op een natuurbeleving en biedt tevens mogelijkheden voor natuureducatie. Kortom, een groen en ecologisch schoolplein brengt creativiteit, rust, ontdekking en beleving samen.

Uw kind een groen schoolplein?

Is het schoolplein van uw kind toe aan een duurzame, groene metamorfose? Breng ons in contact met de school en wij kunnen geheel op maat het gewenste groene schoolplein ontwerpen, ontwikkelen en realiseren!

Uw schoolplein omtoveren?

Uw schoolplein omtoveren tot groen schoolplein? Neem vooral contact met ons op! Wij zullen alle wensen op een rijtje zetten en samen met u het plan ontwikkelen. U kunt ons telefonisch bereiken via 06-41517857 of 06-81486633. U kunt tevens een mail sturen naar info@heijbersverkleij.nl of vul ons contactformulier geheel vrijblijvend in! Wij denken graag met u mee.

Volg ons ook op Facebook en Instagram!