Tuinonderhoud

Het onderhouden van een perfect aangelegde tuin vergt tijd. Tijd die de meeste mensen liever doorbrengen in de tuin met het gezin en/of vrienden.

Vrije tijd slinkt en goed tuinonderhoud kost tijd. Tijd die wij u willen teruggeven door het zware werk uit handen te nemen en te doen waar wij echt goed in zijn: uw tuin 'up-to-date' houden. U kunt daardoor genieten van al het goede dat uw tuin te bieden heeft.

 

Tuinonderhoud2

Onderhoud op contract- of regiebasis

U kunt ons gewoon per klus inhuren, maar wij nemen net zo graag alle werkzaamheden gedurende het jaar uit handen op basis van een onderhoudscontract. Dit kan zowel zakelijk als particulier.

Wij bieden onderhoudscontracten aan om tuinonderhoud uit te voeren en zorgen er dus ook voor dat de werkzaamheden in het juiste seizoen worden uitgevoerd. Ook kunnen wij een bemestingsplan voor uw tuin samenstellen. Uiteraard gebruiken wij hiervoor alleen organisch dynamische meststoffen. Zo kunt u elk seizoen van het jaar zorgeloos genieten van uw tuin.

Heggenschaar v3

Boomverzorging & onderhoud

Als eigenaar van een boom heeft u een wettelijke zorgplicht voor uw boom.

VTA oftewel Visual Tree Assessment is een methode om mogelijk zieke of gevaarlijke bomen objectief te beoordelen. Volgens deze methode kunnen interne gebreken ontdekt worden aan de hand van signalen die zich aan de buitenkant van de boom bevinden.

Wij kunnen dit onderzoek volledig voor u uitvoeren. Op basis van het uitgevoerde onderzoek stellen wij een rapport op waarin wij met aanbevelingen en advies komen. Hierbij kunt u denken aan extra (intern) onderzoek en beheermaatregelen zoals

  • het verwijderen van dood hout
  • snoeien van de boom,
  • stabilisatie van de kroon 
  • ziektebestrijding.

Om een boom vitaal te houden en zo de veiligheidsrisico’s zoveel mogelijk te beperken is het essentieel om een boom regelmatig te snoeien.

Dode en schurende takken dienen verwijderd te worden en de kroon moet worden uitgedund om lichtinval te stimuleren. Het kan ook voorkomen dat een boom in een bepaalde vorm gesnoeid moet worden. Wanneer een boom gesnoeid moet worden, dient er rekening gehouden te worden met een aantal factoren. De leeftijd en het karakter van de boom zijn hierin leidend.

Tevens zijn er verschillende snoeimethoden mogelijk:

  • vormsnoei
  • verjongingssnoei
  • begeleidingssnoei
Boomverzorging website

Hebben wij uw interesse gewekt?

Denkt u de juiste klik te hebben gevonden om uw droomtuin te realiseren?