Tuinontwerp

Het ontwerp is altijd het startpunt naar een nieuwe of vernieuwde tuin en een manier om overzicht te houden in de ontwerp- en realisatiefase.

Om ook echt aan de vraag van de opdrachtgever te kunnen voldoen is eerst goed luisteren naar de ideeën en wensen het allerbelangrijkste. Daarna pas denken wij mee vanuit onze expertise en schetsen we de mogelijke opties. Zo geven we onze opdrachtgevers een compleet beeld van de (on)mogelijkheden en bijbehorende consequenties van hun keuzes. Veelvuldig contact is daarom een noodzaak. Onze ervaring is nog steeds: Samen kom je er altijd uit!

Iedere tuin weerspiegelt de wereld van de bewoners.

Tuinontwerp website v2

Beplantingsplan

Het maken van een goed doordacht beplantingsplan is een van de moeilijkste fasen bij de aanleg van een nieuwe tuin.

Hier ligt de kracht van Heijbers & Verkleij Hoveniers. Bij het maken van een beplantingsplan houden we rekening met diverse criteria. Denk bijvoorbeeld aan de omstandigheden van een standplaats, zoals grondsoort, ligging ten opzichte van de zon en waterhuishouding.

Daarnaast houden we rekening met de sfeer die de beplanting moet uitstralen. We selecteren planten op bloeiperiode, bloemkleur, bladkleur, afmetingen, vorm, hoogte en groeisnelheid. Het maken van een goed doordacht beplantingsplan is dus belangrijk, ook om teleurstellingen te voorkomen.

Beplanting maakt een tuin af en zorgt voor het sfeerbeeld dat de tuin moet uitstralen.

beplantingsplan01

Een tuin voorzien van een nieuw ontwerp of de huidige tuin aanpassen?

Denkt u erover na om uw tuin een nieuwe, frisse uitstraling te geven, maar weet u niet waar u aan moet denken en waar u moet beginnen?

Heeft u net een nieuw huis gekocht, maar moet uw tuin nog volledig ontworpen en aangelegd worden? Wij maken samen met u een op maat gemaakt tuinontwerp, geheel ingericht naar uw wensen. Wij denken graag met u mee. Door onze ervaring in tuinontwerp en- aanleg kunnen wij u niet alleen adviseren, maar ook uw droomtuin daadwerkelijk realiseren.

IMG 20210320 WA0003

Hebben wij uw interesse gewekt?

Denkt u de juiste klik te hebben gevonden om uw droomtuin te realiseren?