Groene schoolpleinen

Een schoolplein of de buitenplaats op een kinderdagverblijf kan veel meer zijn dan alléén een pauze- of speelplaats. Wel eens aan een groen schoolplein gedacht? 

Naast de mogelijkheid om er te spelen is het ook een buitenplaats waar kinderen in contact kunnen komen met kleine dieren, planten en bomen. Zo leren ze ongedwongen van alles over de natuur zonder dat zij het schoolplein af gaan.

WhatsApp Image 2020 05 08 at 15.34.46

Kinderen interesseren in natuur

Door de verstedelijking is het van groot belang dat kinderen in contact kunnen blijven met de natuur.

Een schoolplein waar jonge kinderen hun kennis en ervaring opdoen in de natuur samen met hun vriendjes en vriendinnetjes is echt van belang. Op zoek gaan naar bijvoorbeeld lieveheersbeestjes, verstoppertje spelen achter de groene stuiken en bomen, ontdekken, zich verwonderen en heerlijk klimmen en klauteren midden in deze mooie natuur. 

Een groen schoolplein betekent elke dag kans op een natuurbeleving.

Inmiddels heeft ons bedrijf reeds tientallen groene buitenruimtes gerealiseerd op zowel scholen als kinderdagverblijven. Het doel van dit ecologische schoolplein is dat de kinderen op een vrije manier in contact kunnen komen met de natuur en hier kunnen spelen met natuurlijke elementen. Het groene schoolplein geeft de kinderen namelijk elke dag kans op een natuurbeleving en biedt tevens mogelijkheden voor natuureducatie. Kortom, een groen en ecologisch schoolplein brengt creativiteit, rust, ontdekking en beleving samen.

Screen Shot 2020 03 25 at 15.15.18

Uw schoolplein omtoveren?

Loopt u als school rond met het idee uw schoolplein aan te pakken en deze om te toveren tot groen schoolplein? Of vindt u als ouder dat het schoolplein van uw kind toe is aan een duurzame, groene metamorfose?

Neem contact met ons op of breng ons in contact met de school. Wij hebben alles in huis om geheel op maat het gewenste groene schoolplein te ontwerpen, ontwikkelen en realiseren! 

Wij zetten al uw wensen op een rijtje om samen met u en/of de school het het plan te ontwikkelen. Wij denken graag met u mee!

WhatsApp Image 2020 05 08 at 15.34.48

Hebben wij uw interesse gewekt?

Denkt u de juiste klik te hebben gevonden om uw droomtuin te realiseren?